Zakaj podjetja, kot je vaše, opuščajo ZASTARELE spletne obrazce za oddajo povpraševanje zaradi SALESQUEZE spletnega konfiguratorja?

Podjetja, ki so svoje poslovanje nadgradila z orodjem SaleSqueze
Jožica (Dekor Senčila) je zvišala rast povpraševanj za 380 % rast v treh mesecih s SaleSqueze Konfiguratorjem.
Tomaž (Dukin) je zvišal rast povpraševanj za 486 % rast v treh mesecih s SaleSqueze Konfiguratorjem.

Kaj je spletni konfigurator in najpomembnejše,
zakaj ga potrebujete?

 

Prejemate veliko spletnih povpraševanj, ki pa vam ne generirajo željene prodaje vaših visokocenovnih in personaliziranih produktov?

Vi in vaša prodajna ekipa pri tem porabite ogromno časa, da obdelate povpraševanja in jih spremenite v informativno ponudbo?

Je tako?

Večina spletnih povpraševanj vsebuje:

Potrebujem 5 oken v dimenzijah 100×140 in 2 lesenih vrat za na hodnik. Prosim za informativno ponudbo. Hvala in lep pozdrav, Jure

Dovolj je slabih in nepopolnih povpraševanj.

“V povprečju imate manj kot 10% možnosti, da se informativna ponudba realizira v prodajo.”

Večina podjetji, ki preko spleta prodaja visokocenovne izdelke prejme veliko število spletnih povpraševanj, ampak resno vzame samo tista, ki jih prejmejo preko telefona ali tista, ki se zgodijo v prodajnem salonu. Posledično pa zanemarjajo tista, ki pridejo preko spleta.

Glavni razlog zakaj so podjetja neučinkovita pri prodaji visokocenovnih in personaliziranih izdelkov, kot so recimo okna, vrata, bazeni, ograje, oprema za vrt, pergole, senčila, tende, pohištvo in oprema za dom ali naprave za vzdrževanje doma, se skriva v klasičnih kontaktnih obrazcih.

Klasični kontaktni obrazci oz. obrazci za povpraševanja so največji sovražnik podjetji. Podjetja, ki preko spleta prodajajo visoko konfigurabilne izdelke potencialni stranki ne omogočajo, da VAŠ izdelek prilagodijo svojim željam in potrebam. Vam in vaši ekipi pa kradejo dragoceni čas, saj se morate ukvarjati z iskanjem informacij, ki jih potrebujete za pripravo informativne ponudbe, namesto, da bi čas porabili za vzpostavitev odnosa in pospeševanje prodaje.

Še vedno morate stranko poklicati in iz nje izvleči vse potrebne informacije, ki jih potrebujete za sestavo informativne ponudbe.

Navadno proces poteka takole…

Prodajni svetovalec: “Pozdravljeni, sem Jaka iz podjetja Okna in Vrata in kličevam vas, ker ste preko naše spletne strani oddali povpraševanje za okna.

Potencialna stranka: “Zdravo, res je, oddal sem povpraševanje, samo sem ravno na sestanku in zdajle nimam časa. Se lahko slišiva jutri?”

Kakšna je verjetnost, da boste to stranko dobili naslednji dan?
Tudi če je 30% (kar je ZELO veliko!!!), to pomeni, da 70% ljudi izgubite, saj ne veste, kaj točno potrebujete za pripravo informativne pondube.

… prevečkrat pa se zgodi tudi tole:

Prodajni svetovalec: “Pozdravljeni, sem Jaka iz podjetja Okna in Vrata in kličevam vas, ker ste preko naše spletne strani oddali povpraševanje za okna.

Potencialna stranka: “Zdravo, res je, oddal sem povpraševanje. Prenavljam stanovanje in iščem ponudnika za okna in vrata. Zamenjali bomo 8 oken in 5 notranjih vrat. Okna želim imeti v beli barvi, vrata pa lesena. Ko sva z ženo merila, mislim, da potrebujem 5 okni v merah 135 x 87xm, 2 okna v merah 105 x 56 cm in 1 veliko okno 183 x 97 cm. Vrat nisva merila, ker so klasična”

Prodajni svetovalec: “Aha, dobro, kakšna okna pa potrebujete: ALU, Lesena, LES – ALU, PVC, PVC – ALU? Standardna, drsno-dvižna, drsno – nagibna? Kateri cenovni razred vam ustreza? Nižji? Srednji? Višji? Kako izolativna naj bodo? Dobro? Odlično? Maksimalno?  V kateri barvi? Ste si morda ogledali našo RAL lestvico? Kako hitro jih potrebujete?”

Potencialna stranka:  “O vau, sploh nisem vedel, da obstajajo vse te možnosti. Očitno sem povpraševanje oddal prehitro in si morava z ženo malo bolj podrobno ogledati vašo ponudbo. Hvala za vaš čas, se vam javim, ko pregledam ponudbo. ”

✕ IZGUBLJENA PRILOŽNOST ✕

(Kakšna škoda!)

Ali veste, da je spletna stran v osnovi samo digitalna brušura?

(Ja, tudi tista najlepša, tista, za katero se že na daleč ve, da je bila zelo draga. )

Verjetno ste dober prodajalec/ka … je res?

AMPAK – ali dobro prodaja tudi vaša spletna stran?

Kaj to pomeni?

Tudi če vi dobro prodajate in imate nadstandardno realizacijo, ampak imate spletno stran, ki ni prilagojena za prodajo visokocenovnih in personaliziranih produktov, potencailna stranka v najboljšem primeru odda povpraševanje, ki je za vas nepomembno, saj v njem ne izveste praktično ničesar.

Kakšna je verjetnost, da boste takšno povpraševanje spremenili v prodajo?

MANJ KOT 10%!!!

Zakaj?

Ker taka spletna stran deluje SAMO kot broušura. Ponuja osnovne informacije o vaših izdelkih in omogoča oddajo enostavnega in nekvalificiranega povpraševanja, ki vaši ekipi krade čas.

Kaj pa če vam povemo, da lahko zastarel in neučinkovit spletni obrazec nadomestite s spletnim konfiguratorjem, ki vašim potencialnim strankam omogoča, da:

raziščejo vse prednosti vaših visokocenovnih in personaliziranih produktov,

so vse spremembe (velikost, barva, material, dodatki, …) takoj vidne, zato imajo stranke takojšnjo predstavo, kako bo izdelek izgledal v resničnem svetu,

vaše izdelke prilagodijo svojim potrebam, željam ter proračunu in

v trenutku, ko zaključijo z raziskovanjem vaših izdelkov in si tega prilagodijo po svojih željah in potrebah, takoj dobijo točno informativno ponudbo.

Točno to je naredilo podjetje DEKOR SENČILA.

Zaradi zamenjave spletnega obrazca za povpraševanje s spletnim konfiguratorjem je podjetje povečalo število kvalificiranih povpraševanj za kar 380%.
Zastareli obrazec za povpraševanje

Preko obrazca za povpraševanje kupci oddajo nepopolno povpraševanje, saj vaših produktov ne poznajo in jih ne morejo prilagoditi svojim potrebam.

Obrazec za povpraševanje je statičen in potencialnim kupcem ne omogoča, da si vaše izdelke predstavljajo.

Vaša prodajna ekipa porabi ogromno časa za pripravo informativne ponudbe, ki se le redko realizira v prodajo.

Obrazci za povpraševanje so neosebni, zato veliko podjetnikov zanemarja spletne kanale in večina poslov sklepa osebno.

Potencialne stranka na informativno ponudbo čaka tudi do 14 dni. V tem času pozabi, da je oddala povpraševanje in išče druge ponudnike.

Izredno slaba uporabniška izkušnja.

Spletni konfigurator za povečanje prodaje

S spletnim konfiguratorjem kupci do potankosti spoznajo vaše izdelke in vse lastnosti, zato si te prilagodijo svojim potrebam.

Spletni konfigurator vašim potencialnim kupcem omogoča, da vse spremembe vidijo v realnem času, kar poveča interes in izboljša uporabniško izkušnjo.

S spletnim konfiguratorjem vaša ekipa prihrani do 70% časa, saj si potencialni kupec sam oblikuje ponudbo. Več kot ima vaša prodajna ekipa časa, bolj se lahko usmerja v zaključevanje prodaje.

S spletnim konfiguratorjem potencialni stranki omogočite, da si vaše izdelke popolnoma prilagodi svojim potrebam. Vaša prodajna ekipa točno ve, kaj si potencialna stranka želi, zato se hitreje in lažje vzpostavi odnos, ki je potreben pri prodaji konfigurabilnih izdelkov.

S spletnim konfiguratorjem si potencialna stranka sama izdela informativno ponudbo, ki jo prejme takoj, ko zaključi s prilagajanjem produkta. Proces traja 15 minut.

Poslovite se od zastarelega obrazca za povpraševanje!

Če si tudi vi želite za 380% povečati število kvalitetnih in kvalificiranih ponudb, za 70% zmanjšati čas za pripravo informativnih ponudb in povečati prodajo preko spleta …

…morate zastareli spletni obrazec za oddajo povpraševanja nadomestiti s spletnim konfiguratorjem, ki potenicalne stranke spreminja v kupce.

❗️Toda pozor! Klasični obrazec za povpraševanje zamenjajte s spletnim konfiguratorjem samo v primeru, da želite biti konkurenčni in pospešiti rast vašega podjetja.❗️

Kako se spremeni prodajni proces z orodjem SaleSqueze?

Prodajni svetovalec: “Pozdravljeni, sem Jaka iz podjetja Okna in Vrata. Preko spletnega konfiguratorja sem pridobil vse potrebne podatke za vaša okna in vrata, potrebno je opraviti le še meritev na lokaciji. Prosim vas, da samo potrdite termin, ki ste ga določili v konfiguratorju.

Potencialna stranka: “Zdravo. Hvala za vaš hiter odziv. Potrjujem termin, ki sem ga izbral v spletnem konfiguratorju.”

Prodajni svetovalec: “Hvala za potrditev. Se vidimo v četrtek ob 9.30. Po končani meritvi dobite tudi končno ponudbo.”

V katerih panogah je SaleSqueze idealna rešitev?

SaleSqueze je popolno orodje za pospeševanje prodaje v podjetjih z visokocenovnimi izdelki po meri.

Vrata
in okna

Pergole, senčila in tende

Pohištvo in oprema za dom

Bazeni in masažne kadi

Oprema za vrt, dvorišča in terase

Naprave za vzdrževanje doma

Prijavite se na brezplačen posvet z našo ekipo, ki vam bo prednosti spletnega konfiguratorja predstavila neposredno na vašem primeru.

Rezervirajte si 100% neobvezujoč klic z našo ekipo ZDAJ!

[mautic type=”form” id=”32″]

Zakaj je podjetje Dekor Senčila zamenjalo zastareli obrazec za povpraševanje in ga nadomestilo s SaleSqueze Konfiguratorjem?

“Salesqueze konfigurator je poenostavil naš prodajni proces notranjih senčil, ki jih izdelujemo po meri. Avtomatski generator ponudb nam je pomagal pripraviti skoraj 4-krat več ponudb za plise zavese v primerjavi z lanskim letom, ko smo vse ponudbe pripravljali ročno. Dosegli smo nove stranke in brez izdatne marketinške podpore odprli nov prodajni kanal. Konfigurator ponuja veliko možnosti za nadaljnji razvoj in vključitev tudi drugih naših produktov, saj podpira prodajo izdelka, ki se konfigurira in izdeluje po meri. Sodelovanje s podjetjem Kalmia je bilo ustvarjalno, saj je celotna ekipa prodorna, prilagodljiva ter ponuja veliko kreativnih idej in rešitev.”

Jožica Žukovec, Dekor senčila, CEO

Kako je podjetje Hausmart, ki na spletu prodaja okna in vrata, z orodjem SaleSqueze zmanjšalo čas priprave ponudb za 70%?

S kakšnim problemom se je soočalo podjetje Hausmart?

Podjetje Hausmart je pred našim sodelovanjem spletna povpraševanja zbiralo preko spletnega obrazca za povpraševanje. Preko obrazca so dobili veliko nekvalificiranih povpraševanj, za katere so porabili ogromno časa za ročno pripravljene ponudbe, realizacija teh ponudb pa je bila izjemno slaba. Priprava posamezne ponudbe je komercialistu vzela tudi do 3 ure časa, potencialni kupci pa so na ponudbo lahko čakali tudi do 14 dni, kar je pri povzročilo nezadovoljstvo pri kupcih.

Rešitev problema je orodje SaleSqueze

Problem podjetja Hausmart smo rešili z implementacijo orodja SaleSqueze. Preko SaleSqueze Konfiguratorja kupci lahko raziskujejo lastnosti oken in si glede na želje izberejo dimenzije, materiale, barve, zasteklitev in dodatke.  Tako kupci oddajo povpraševanje, kjer so podane že vse informacije, ki so potrebne za izdelavno informativne ponudbe. S pomočjo orodja SaleSqueze se ponudba izdela avtomatično, prodajna ekipa ponudbo le pregleda in jo pošlje potencialnemu kupcu.

“Z internim SaleSqueze orodjem smo uspeli zmanjšati čas priprave ponudb za 70% in avtomatizirati postopek nabave materialov.”

Uroš Krek, Hausmart, Ustanovitelj in direktor

5 “must-have” orodji, ki garantirano povečujejo prodajo!

Pomagajte kupcem do boljših in hitrejših odločitev s SaleSqueze Konfiguratorjem.

 

SaleSqueze Konfigurator je orodje, s katerim si lahko vaše stranke ustvarijo natanko to, kar iščejo.

Na podlagi njihovih želja prikaže podrobno ponudbo, vam pa pripelje več naročil v primerjavi s klasičnimi prodajnimi tehnikami.

Dukin Konfigurator

Prepustite sestavo ponudb vašim strankam z orodjem Prodaja.

 

Orodje SaleSqueze Prodaja avtomatizira pripravo ponudb in prevzame večino vaših prodajnih zadolžitev.

Vaši prodajniki lahko več časa namenijo osebnemu stiku s stranko in potrjevanju naročil, stranka pa prihrani čas, saj lahko nakup po svojih željah realizira že po prvem obisku spletne strani.

Sprejemajte boljše odločitve z orodjem Analitika.

 

Z analitičnim orodjem lahko merite in spremljate prodajo po segmentih in obdobjih.

Tako lahko hitro najdete področja z visokim prodajnim uspehom in tista, ki terjajo izboljšave, kar vodi do boljših poslovnih odločitev.

Izkoristite prednosti močnih partnerstev z orodjem Partnerji.

 

Z avtomatizacijo poslovanja in usklajenostjo s partnerji lahko na podlagi razpoložljivih podatkov skupaj zaključite več naročil.

Jasen in urejen pregled partnerjev in kontaktov, povpraševanj, naročil in popustov vam pomaga do boljših prodajnih aktivosti.

Ljudje kupujemo z očmi. Omogočite vašim strankam jasno sliko in pospešite nakupno pot z orodjem Render.

SaleSqueze Render je orodje, ki vaše produkte in njihove lastnosti predstavi v 2D ali 3D grafikah.
Boljša uporabniška izkušnja in preglednost ponudbe povečata možnosti za nakup.

Do povečanja prodaje vas loči samo 6 korakov

1. Intro sestanek s SaleSqueze ekipo

Intro sestanek je namenjen srečanju z ekipo vašega podjetja, kjer nam predstavite vaš trenutni prodajni proces in izzive s katerimi se soočate v prodaji. Vsak prodajni proces je edinstven in vsaka prodajna ekipa se sooča s svojevrstnimi izzivi, ki jih moramo dobro razumeti, da jih ustrezno obravnavamo in odpravimo z implementacijo orodja SaleSqueze. Na sestanku nam zaupate tudi začrtane prodajne cilje, oziroma cilje, ki bi si jih želeli doseči s SaleSqueze Konfiguratorjem.

Če na sestanku odkrijemo, da imamo možnost za sodelovanje in lahko izboljšamo prodajni proces ter uporabniško izkušnjo vaših strank, določimo termin za Strateško delavnico, kjer že načrtujemo Konfigurator in prenovljen prodajni kanal.

2. Strateška delavnica

Strateška delavnica se prične s pregledom marketinških aktivnosti. Predstavite nam, katerih marketinških pristopov se poslužujete in kakšne rezultate z njimi dosegate. Razumevanje marketinških aktivnosti je pomembno, da razumemo, kako pridobivate potencialne stranke preko digitalnih kanalov.

Po pregledu marketinških aktivnosti se posvetimo prodajnemu procesu. Zelo podrobno pregledamo prodajni lijak po vseh fazah in ga tudi izrišemo. Pomembno je, da izvemo kakšna je prehodnost stranke med vsako fazo prodajnega procesa, koliko časa traja celoten prodajni proces, koliko zaposlenih je skrbi za določeno fazo prodajnega procesa, kje je ozko grlo v prodaji, kakšna je konverzija iz povpraševanj v naročila, koliko priložnosti letno pride do konca prodajnega procesa, itd.

Sledi pregled produkta. Najprej predstavite zakaj produkt izstopa iz množice in kaj so njegove ključne prednosti. Predate nam podatke o konfiguracijskih parametrih produkta, kot so dimenzije, barve, materiali, oblike, tehnične lastnosti in podobno.

Na podlagi vseh pridobljenih informacij skiciramo javni konfigurator. To je tisti del SaleSqueze orodja, ki je viden in dostopen javnosti. Na tej točki določimo celoten potek konfiguriranja produkta in oddaje povpraševanja. Določimo tudi, ali bo SaleSqueze Konfigurator podprt z 2D ali 3D Renderjem in računanjem cene v realnem času.

Pred zaključkom strateške delavnice določimo še metriko, s katero bomo merili uspešnost SaleSqueze Konfiguratorja.  Za cilj si lahko postavimo npr. večje število povpraševanj, skrajšanje prodajnega cikla, krajši čas priprave ponudbe itd.

3. Predstavitev ponudbe

Na podlagi vseh prejetih informacij, izrisa prodajnega procesa ter javnega konfiguratorja pripravimo ponudbo. Ponudbo vam predstavimo v živo ali preko virtualnega sestanka, da lahko odgovorimo na vsa vaša morebitna vprašanja. Ko sta obe strani zadovoljni s ponudbo, se podpiše pogodba.

 

4. Izgradja konfiguratorja in prodajnega kanala

Za izgradnjo SaleSqueze Konfiguratorja imamo 30 dni od podpisa pogodbe. Naša razvojna ekipa določi vodjo projekta, ki je odgovoren za razvoj vašega konfiguratorja.  Med samo izgradijo konfiguratorja in prodajnega kanala pričakujemo dobro komunikacijo s podjetjem, saj potrebujemo informacije o poslovni logiki produkta, grafične prikaze produkta, cenike za izračunavanje cene, plačilne politike za stranko, primer ponudbe, itd.

 

5. Testiranje

Testiranje je izredno pomemben del vzpostavitve SaleSqueze Konfiguratorja in ga nikakor ne smemo izpustiti. Testiranje poteka v treh delih. Najprej SaleSqueze Konfigurator in celotni prodajni kanal testira SaleSqueze ekipa, ki preveri, če orodje pravilno deluje iz tehničnega vidika, torej odpravi vse nepravilnosti in optimizira celoten prodajni proces.

V drugem delu testiranja SaleSqueze Konfigurator preveri naročnik orodja. V tej fazi ključni zaposleni v podjetju  pregledajo orodje, da odkrijejo morebitne vsebinske napake Konfiguratorja. Preverijo, če konfigurator vsebuje pravilne lastnosti, kot so barve, dimenzije, materiali, itd. Potrebno je preveriti tudi, če pravilno deluje cenovna politika v zaledju orodja, torej če se pravilno izračunavajo cene za vse kombinacije lastnosti produkta.

V tretjem delu testiranja orodja vključimo vsaj 5 oseb iz ciljne skupine, ki preizkusijo spletni konfigurator. Na ta način ugotovimo, če ciljna skupina razume potek konfiguriranja produkta in oddajo povpraševanja.  S tovrstno analizo lahko še izboljšamo uporabniško izkušnjo kupcev.

 

6. Zagon in rast!

Zadnja faza vzpostavitve SaleSqueze konfiguratorja je zagon. Spletni konfigurator podjetje objavi na spletni strani. Zaženemo tudi vse marketinške kampanje, katerih pristajalna stran je spletni konfigurator.

Prve 3 mesece po zagonu SaleSqueze Konfiguratorja pozorno spremljamo analitiko in vedenje porabnikov na spletnem konfiguratorju preko različnih orodij, da lahko optimiziramo pot potencialnega kupca skozi konfigurator. V tem časovnem obdobju običajno dosežemo tudi v naprej zastavljene cilje.

SaleSqueze Konfigurator izboljša vašo prodajo večplastno. Omogoči vam, da se namesto zamudnemu pisanju ponudb posvetite zaključevanju poslov, hkrati pa ponudite vrhunsko uporabniško izkušnjo svojim kupcem. S SaleSqueze Konfiguratorjem se prične vaša eksponentna rast!

Pohitite! Naša ekipa je do konca leta skoraj polno zasedena, saj se vse več podjetnikov zaveda prednosti spletnih konfiguratorjev.

Rezervirajte si 100% neobvezujoč klic z našo ekipo ZDAJ!

[mautic type=”form” id=”32″]

Meni