Enostavno orodje CRM: 4 preprosti koraki za uporabo

SaleSqueze

Če želite uspešno voditi podjetje, prenehajte s hranjenjem pomembnih prodajnih informacij na samolepilnih listkih in poljubnih listih papirja. Informacije o vaših kontaktih so preveč dragocene, da bi kar ležale razpršeno po vaši pisalni mizi in predalih.

Raje vzpostavite preprost sistem za shranjevanje in organizacijo kontaktnih podatkov ter beležite informacije o njihovem napredku skozi vaš prodajni lijak.

Osnova vsakega poslovnega uspeha je doslednost pri vseh poslovnih aktivnostih, še posebej pri prodajnem procesu. Če imate težave z organizacijo ali pa je vaše podjetje v razmahu in vedno težje sledite navalu novih kontaktov, potem je morda sedaj pravi čas za razmislek o nadgradnji. 

Predstavljajte si orodje, ki bi vam omogočilo shranjevanje pomembnih informacij o strankah. Hkrati pa bi orodje natančno pokazalo, kje se nahaja prodaja in kam se usmerja. 

To počne orodje za upravljanje odnosov s strankam ali orodje CRM (ang. customer relationship management).

Orodje CRM je kompleksen del programske opreme, toda za začetek lahko svoje delo v prodaji organizirate z enostavnim CRMjem v obliki Google preglednic. V nadaljevanju članka vam predstavljamo štirih preproste korake, kako uporabljati enostavni SaleSqueze CRM.

Brezplačno Excel CRM orodje za vašo prodajo

Nadgradite vaš prodajni proces z BREZPLAČNIM Excel CRM orodjem, ki vam bo omogočilo boljšo organizacijo vaših prodajnih aktivnosti.

Če v svojem prodajnem sistemu še nimate orodja CRM, potem nadaljujte z branjem in vzpostavite svoje prvo orodje CRM.

Ali je enostavno orodje SaleSqueze CRM primerno za vas?

Naj pojasnimo eno stvar: orodje SaleSqueze CRM nikakor ne nadomešča celotnega prodajnega sistema. Če je vaša prodajna ekipa velika in imate ogromno bazo podatkov o kontaktih, potencialnih strankah in strankah, potem uporabe orodja SaleSqueze CRM ne priporočamo.

Če pa ste podjetje, ki šele začenja svojo poslovno pot in želite rast, hkati pa še nimate orodja CRM, vam bo organizacija prodaje in kontaktov pomagala pri razvoju podjetja. Enostavni SaleSqueze CRM vam bodo pomagal na hiter in enostaven način doseči pregledne rezultate. Gre za ugodno rešitev, ki prinaša vidne rezultate.

V kasnejših fazah boste svoje podatke pričeli shranjevati v pravih prodajnih CRMjih, kamor lahko podatke izvozite iz enostavnega SaleSqueze CRMja.

Štirje preprosti koraki za začetek uporabe SaleSqueze CRM

 1. Kopirajte predlogo Google preglednic
 2. SaleSqueze CRM prilagodite svojim potrebam
 3. Dodajte že obstoječe podatke
 4. Delite SaleSqueze CRM s prodajno ekipo

1.Kopirajte predlogo Google preglednic

Če do sedaj tega še niste storili, odprite našo brezplačno predlogo SaleSqueze CRM. Prejeli boste povezavo za prenos, ki vas bo pripeljala do orodja SaleSqueze CRM. Izberite možnost “Make a copy”, da ustvarite svojo različico orodja CRM SaleSqueze.

Od tega trenutka naprej lahko Google preglednice uporabljate kot CRM v svojem Google Drive računu. Orodje SaleSqueze CRM je pripravljen za takojšnjo uporabo, zato ne boste izgubljali časa za pripravo lastnih Google preglednic. Predloga je polna različnih funkcij, ki vam bodo pomagale pri doseganju prodajnih ciljev.

Izvozi v Excel 

Če ste z Excelom dobro seznanjeni, lahko Google preglednice izvozite in nadaljujete z delom v Excelu. V zgornji orodni vrstici izberite možnost “Datoteka” in nato izberite prenos > Microsoft Excel. 

2. SaleSqueze CRM prilagodite svojim potrebam

Orodje CRM je pripravljeno na uporabo, ampak najprej ga morate prilagoditi svojim potrebam. CRM mora biti prilagojen vašemu prodajnemu procesu in vaši prodajni logiki. V nadaljevanju članka si preberite, kako Google preglednice prilagodite svojim potrebam.

Dodajte korake prodajnega procesa

Najpomembnejši del prodaje je dosleden in enostaven prodajni proces, ki ga lahko člani prodajne ekipe zlahka spremljajo. Vzemite si nekaj časa in jasno določite korake vašega prodajnega procesa in jih dokumentirajte.

Ne komplicirajte! Enostavnejši postopki vedno delujejo bolj učinkovito. Začnite z nekaj preprostimi koraki, ki bodo vaše stranke privedle do prodaje. Izkušnja s prodajnim procesom je ključni del pri odločevanju o nakupu. Če prodaja poteka gladko in je edinstvena, je verjetnost nakupa veliko večja. 

Z jasno opredeljenim prodajnim procesom lahko prilagodite predlogo orodje SaleSqueze CRM in ga enostavno vpeljete v vašo prodajo.

Na zavihku Navodila je možno spreminjanja stopenje prodajnega procesa. Sestavljen je iz dveh stolpcev: Prodajne faze in Verjetnost posla.

Našli boste nekaj že pripravljenih korakov:

 • Povpraševanje
 • Ponudba
 • Obisk
 • Končna ponudba
 • Pridobljen posel
 • Izgubljen posel

To je enostaven prodajni postopek, ki je enostaven za razumevanje in vzdrževanje. Morda ga boste morali prilagoditi svojim potrebam in vmes dodati nekaj korakov. Vendar ne pozabite – manj je več. Lahko dodajate ali spreminjate stopnje, vendar to storite v zavihku Navodila v modrih celicah, saj je logika Google preglednic tesno povezana s omenjenimi polji.

Na desni strani stolpca je prikazana verjetnost, da bo prišlo do prodaje v določeni prodajni fazi. To vam lahko pomaga pri napovedi prihodkov za prihodnost.

Primer logike napovedovanja prihodkov

 1. Običajno vaš prodajni proces traja 1 meseca
 2. V fazi povpraševanja imate 10 ponudbi v vrednosti 5.000 €
 3. Vaša verjetnost prodaje v fazi povpraševanja je 10%
 4. To pomeni, da lahko računate na prihodke v višini 5.000 € v 1 mesecu

Orodje SaleSqueze CRM izračuna napoved prihodkov, kar je izredno pomembno za sprejemanje poslovnih odločitev.

Orodje je sestavljeno iz štirih zavihkov. Prvi zavihek Navodila se uporablja za personalizacijo orodja CRM in branje osnovnih navodil. 

Zavihek Kontakti služi kot zbirka podatkov o kontaktih, kjer so zbrane vse informacije o potencialnih strankah. Na desni strani tabele lahko vnesete dodatne stolpce. V zbirko podatkov dosledno vnašajte podatke o kontaktih. Vnašanje podatkov je časovno potratna naloga, ampak obljubim, da bo prinesla rezultate.

Zavihek Priložnosti je zbirka vseh priložnostih, ki jih dobite tekom poslovanja. To je potrebno redno posodabljati, če želite doseči doslednost prodajnega procesa. Je v tesni povezavi z zavihkom Kontaki, saj mora biti vsako povprašanje povezano s kontakotm.

Za olajšavo dela uporabite SaleSqueze za avtomatizacijo povpraševanj, upravljanja s kontakti, priprave ponudb in prodajnih postopkov. Bi radi izvedeli kako? Berite dalje.

Zadnji zavihek je vaša Nadzorna plošča. Pokaže vam hiter pregled nad vsemi pomembnimi informacijami v vašem prodajnem kanalu.

Brezplačno Excel CRM orodje za vašo prodajo

Nadgradite vaš prodajni proces z BREZPLAČNIM Excel CRM orodjem, ki vam bo omogočilo boljšo organizacijo vaših prodajnih aktivnosti.

3. Dodajte že obstoječe podatke

Potrebovali boste nekaj časa in priprav za prenos vseh potrebnih podatkov iz vaših trenutnih sistemov. 

Podatke lahko prenesete ročno, z uvozom iz CSV ali e-pošte, če imate že izdelano Excel bazo podatkov. Ročni vnos podatkov bo zahteval kar nekaj truda. Če si vsak dan vzamete 30 minut za organiziranje in vnos podatkov, bi morali pričeti z delovanjem čez približno dva tedna.

Hitrejši način da to storite je, da pripravite seznam potencialnih strank v obliki CSV in ga uvozite neposredno v Google preglednice

Svojo bazo kontaktov lahko neposredno izvozite iz Gmaila in jo uvozite, če ste bili skrbni pri vzdrževanju baze kontaktov.

Lahko shranite tudi obstoječo bazo kontaktov in jo zaženete v Excelu ali Google preglednicah ter jo nato shranite kot CSV.

Ko pripravite datoteko CSV, jo odprite z Google preglednicami in preprosto prekopirajte vse podatke v CRM pod zavihek Kontakti.

4. Delite SaleSqueze CRM s prodajno ekipo

Super! Pripravljeni ste za začetek uporabe orodja SaleSqueze CRM. 🚀

Delite svoj enostavni SaleSqueze CRM z vsemi člani svoje ekipe, ki potrebujejo dostop do njega in povečajte svojo prodajo!

Zagotovite, da so vključeni vsi ljudje, ki sodelujejo z vašimi strankami in potencialnimi strankami. To vključuje vašo ekipo za trženje, prodajo in pomoč strankam. 

Preden jih povabite v orodje SaleSqueze CRM, razmislite, kakšno vrsto dostopa potrebujejo. Lahko jim omogočite dostop kot bralec, komentator ali urednik. V večini primerov je funkcija urednika prava izbira, saj vaša ekipa potrebuje možnost vnašanja podatkov in spremljanja informacij za kakovostno opravljanje svojega dela. 

Pričnite z delom!

Dobro je določiti eno osebo, ki bo skrbela za posodabljanje in urejanje orodja SaleSqueze CRM. Ta oseba naj bo zadolžena za opominjanje in podporo vsem, ki sodelujejo pri prodajnem procesu in vnašanju podatkov. To vsekakor ni zabavno delo, ampak je ključno za uspešno upravljanje orodja CRM. Ne želite si, da bi razadi nepreglednih kontakov izgubili posel.

Orodje SaleSqueze CRM ne predstavlja trajne rešitve za vaše potrebe. Ko bo vaše podjetje raslo, boste morali prepoznati pravi trenutek za prehod iz Google preglednice na celovit prodajni sistem, kot je SaleSqueze, ki bo avtomatiziral velik del dejavnosti v vašem prodajnem procesu in kupcem ponudil najboljšo nakupovalno izkušnjo z interaktivnim spletnim konfiguratorjem izdelkov.

Kdaj to storiti?

 • Nimate dovolj povpraševanj za rast posla,
 • ne morete obravnavati vseh prejetih povpraševanj v roku 48-ih ur,
 • svojega časa ne morete posvetiti strankam in priložnostim, zaradi prodajne administracije,
 • težko upravljate in distributirate priložnosti ter razporejate nadaljne dejavnosti ali
 • vaša prodajna ekipa raste in nimate jasnega vpogleda na to, kaj vsak posameznik počne in kako prispeva k vašim prodajnim rezultatom.

Ko boste pripravljeni na nadgradnjo enostavnega orodja SaleSqueze CRM, bo tu SaleSqueze, ki vam bo pomagal dvigniti prodajo na višjo raven tako, da bo celostno koristil vaše digitalne kanale.

Ste pripravljeni za začetek? Poiskusite enostavno orodje SaleSqueze CRM zdaj!

Brezplačno Excel CRM orodje za vašo prodajo

Nadgradite vaš prodajni proces z BREZPLAČNIM Excel CRM orodjem, ki vam bo omogočilo boljšo organizacijo vaših prodajnih aktivnosti.

Prejšnji prispevek
Šest največjih prodajnih izzivov in kako jih rešiti
Naslednji prispevek
Kako je podjetje Dekor senčila s Konfiguratorjem izdalo 380 % več ponudb v samo 3 mesecih?