Kako je podjetje Armat preko konfiguratorja izdalo za 478 % več ponudb

Študija primera

Družba Armat je družinsko podjetje s skoraj 30-letno tradicijo. Skozi leta so svoj prodajni program dopolnjevali z različnimi izdelki, danes pa njihov prodajni asortiment zajema jeklene konstrukcije, fasadne elemente, strešne kritine, nadstreške za avtomobile, ograje in proizvodni program. 

Njihova vizija »Stremimo k najvišjim standardom kakovosti ter zagotavljanju in preseganju pričakovanj kupcev, ki skupaj z nami gradijo prihodnost« jih motivira, da na prvo mesto vedno postavljajo kupca. Kombinacija kakovosti in osredotočenosti na kupca jih spodbuja, da kupcu zagotavljajo vrhunsko nakupno izkušnjo, kar jim je v preteklosti predstavljalo velik izziv. 

Izziv podjetja: Kasnejši odziv na povpraševanje

Izredno priljubljeni produkti podjetja Armat so po meri narejeni avtomobilski nadstreški, ki imajo na tisoče možnih kombinacij. Za avtomobilske nadstreške so prejeli veliko informativnih povpraševanj, vendar se prodajna ekipa na povpraševanja ni mogla odzvati tako hitro, kot bi želeli. Potencialni kupci so na ponudbo čakali nekaj dni, kar ni zadostovalo kakovostni uporabniški izkušnji.

Kupci si za pridobivanje ponudb za izdelke za dom in vrt, med katere sodijo tudi avtomobilski nadstreški, vzamejo čas pozno popoldne in za vikende, takrat pa podpora in pomoč prodajalcev nista na voljo. Podjetje Armat si je želelo rešitve, s katero bi potencialni kupci samostojno raziskovali ponudbo in prejeli informativno ponudbo v trenutku, ko se za nadstreške zanimajo.

Rešitev: Konfigurator, ki avtomatsko pripravi ponudbe

Ekipa Armat posluša želje svojih kupcev in je nenehno v koraku s prodajanimi trendi, zato je bila vpeljava konfiguratorja za nadstreške smiseln naslednji korak. 

Do nas so pristopili z jasno željo. Želeli so si konfigurator, ki omogoča 3D vizualizacijo nadstreškov za avto. 

Skozi ustaljen proces svetovanja smo prepoznali njihove izzive v prodajnem oddelku in skrbno načrtovali kupčevo pot skozi konfigurator in celotni prodajni kanal. 

Rezultat: 478 % več izdanih ponudb

Izziv podjetja Armat smo rešili z interaktivnim konfiguratorjem avtomobilskih nadstreškov, ki je podprt s 3D vizualizacijo, kar uporabniško izkušnjo pomakne nivo višje. 

Konfigurator je pozicioniran na spletni strani podjetja in se popolnoma ujema z vizualno podobo blagovne znamke Armat.

armat carport sales

Kupci konfigurator uporabljajo, da raziskujejo ponudbo nadstreškov. 3D vizualizacija kupcem omogoča, da vidijo izdelek, kar olajša nakupno odločitev. Kupci s konfiguracijo končnega nadstreška ustvarijo tudi informativno ponudbo, ki jo z oddajo povpraševanja prejmejo na svoj elektronski naslov.

SaleSqueze efekt podjetja Armat! 🚀

Kombinacija kakovostnega produkta, dobro zasnovane marketinške kampanje in atraktivne uporabniške izkušnje konfiguratorja je podjetju v 4 mesecih prinesla vrhunske rezultate:

  • 1873 povpraševanj v vrednosti 12.343.323 €,
  • 478 % več izdanih ponudb v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2020, 
  • 40-odstotno povečanje prodaje v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2020 in
  • 15 minut prihranka pri vsakem informativnem povpraševanju.

SaleSqueze konfigurator je popolnoma avtomatiziral začetni del prodajnega lijaka do vključno prve informativne ponudbe. Prodajni predstavniki so v preteklosti za vsako informativno ponudbo porabili med 15 in 20 minut, s konfiguratorjem pa se ponudba pripravi samodejno. 

Prodajna ekipa tako prihrani veliko časa, ki ga lahko posveti zagretim kupcem, pri katerih je verjetnost nakupa večja. Pred vzpostavitvijo konfiguratorja so Armatovi prodajni predstavniki na terenu preživeli okvirno 3 dni, sedaj pa lahko zaradi manjšega števila administrativnih nalog na terenu preživijo do 4 dni

Prodajni sistem v zaledju nudi pregled nad fazami prodajnega procesa, izboljšuje preglednost in sledi aktivnostim kupcev. 

Mnenje zadovoljne stranke

SaleSqueze so mlada in hitra ekipa, s katerimi nam je skupaj uspelo ustvariti ličen in zelo uporaben konfigurator, ki nam sedaj lajša izdelavo informativnih ponudb. Vsaka avtomatsko izdelana ponudba nam prihrani 15 minut. Ob odločitvi za konfigurator smo bili pozorni na ROI, kar nam je zaenkrat dobro uspelo. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in čestitke SaleSqueze ekipi!”

Andrej Repše ml., referent v marketingu, Armat, d. o. o.

Prodaja preko e-maila in telefona je preteklost. Vizualna in digitalna prodaja je prihodnost.

Digitalizirajte prodajo kompleksnih izdelkov

Prejšnji prispevek
Zakaj potrebujete napredni katalog, kljub temu da že imate katalog artiklov in izdelkov iz ERP?
Naslednji prispevek
Kako spremljati stroške in cene izdelkov, ko pa se stalno spreminjajo?