Od ideje do orodja SaleSqueze

SaleSqueze

Vsak med nami si zagotovo želi, da bi si domislil revolucionarne poslovne ideje, ki bi spremenila svet. Ampak le poslovna ideja ni dovolj, izjemnega pomena je tudi, kako poslovno idejo razvijemo in jo umestimo v dobičkonosen poslovni model. Po navedbah revije Forbes kar 8 od 10 poslovnih idej propade, najpogostejši razlogi pa so, da na trgu ni potrebe po določenem izdelku ali storitvi, premalo začetnega kapitala, nekompatibilna delovna ekipa, nekonkurenčen izdelek ali storitev, visoki stroški delovanja, lansiranje izdelka ali storitve brez ustreznega poslovnega modela, pomanjkanje trženja in ne osredotočenost na kupca.

Dobre poslovne ideje ne se razvijejo čez noč, ampak potrebujejo čas, da dozorijo. To zagotovo dokazuje poslovna ideja o našem orodju za avtomatizacijo prodaje SaleSqueze. Začetna ideja o orodju za avtomatizacijo prodaje se je v naših mislih porajala že v letu 2016. Preko pogovorov z našimi poslovnimi strankami in ljudmi iz poslovnega sveta smo ugotovili, da se vsi soočajo s podobnimi problemi oziroma iščejo načine za rast podjetja. Problemi, s katerimi se soočajo prodajni oddelki v podjetjih so zamudno pisanje ponudb, nizka vidnost za stranke, nezmožnosti predvidevanja prodaje, veliko dela z upravljanjem in vodenjem prodajnih procesov, itd.

Ko vse rešitve za prej omenjene poslovne probleme zapakiramo v eno orodje, ki povrh vsega omogoča še rast podjetja, dobimo orodje SaleSqueze.

 Gotovo se sprašujete, zakaj smo blagovno znamko poimenovali SaleSqueze in ne drugače?

Že samo ime dobro nakazuje čemu služi orodje SaleSqueze. Če bi ime blagovne znamke poslovenili, bi ga imenovali »Stiskalnica prodaje«. Nam je ljubša angleška različica, saj delujemo na globalnem trgu, kjer bi izgovarjava besedne zveze »Stiskalnica prodaje« povzročila veliko težav.

V okviru podjetja Kalmia d.o.o. smo v letu 2016 našo poslovno idejo o orodju za avtomatizacijo prodaje prvič predstavili in implementirali ameriškem podjetju Rwell, kjer smo izdelali konfigurator za naročanje naprav za prečiščevanje vode in solarno napajanje le teh. Od takrat smo opazovali potrebe na trgu in se pogovarjali z našimi potencialnimi strankami, orodje pa prilagajali in izboljševali. Tri leta od začetne ideje o orodju za avtomatizacijo prodaje smo januarja 2019 blagovno znamko SaleSqueze tudi uradno predstavili trgu.

Čeprav je blagovna znamka uradno na trgu šele od januarja 2019, pa je od prve ideje o orodju za avtomatizacijo prodaje minilo že 3 leta, zato lahko mirno rečemo, da smo poslovno idejo uspešno razvili v odličen produkt, ki našim strankam prinaša zavidljive poslovne rezultate. Ne moremo pa reči, da se na naši poslovni poti nismo srečevali z izzivi in problemi, s katerimi se srečujejo skoraj vsa zagonska podjetja. Ker smo idejo razvili zelo hitro so se pojavili organizacijski problemi z razdelitvijo dela in pomanjkanjem ustreznega kadra, naš največji trženjski problem pa je bil, kako predstaviti tako kompleksen produkt ciljnemu trgu na čim bolj preprost in zabaven način.

Ideja za orodje za avtomatizacijo je bila za naše podjetje velika poslovna priložnost, a le ideja ni dovolj, v naše orodje SaleSqueze je bilo vloženih ogromno ur dela, specifičnega znanja, truda in denarja.

Tudi tvoja poslovna ideja je lahko odskočna deska v poslovni svet. Razišči trg, pogovarjaj se s potencialnimi strankami, razvij produkt do popolnosti, predvsem pa verjemi v svojo poslovno idejo in idejo spremeni v resničnost!

Želite biti del SaleSqueze zgodbe?

Prodaja preko e-maila in telefona je preteklost. Vizualna in digitalna prodaja je prihodnost.

Digitalizirajte prodajo kompleksnih izdelkov

Naslednji prispevek
Kaj je SaleSqueze Efekt?