Podatki 4.0:
temelj digitalizirane proizvodnje

Kdaj: 18. maj 2022, 8.30 – 13.30
Lokacija: Dvor Jezeršek

Dogodek soustvarjamo slovenska tehnološka podjetja

Digitaliziran in optimiziran pretok podatkov v industriji 4.0

Vsako podjetje v svojem poslovnem procesu ustvarja velike količine podatkov, ki so lahko odličen vir informacij za optimizacijo poslovanja in procesov. Znate pravilno uporabiti podatke v industriji 4.0?

Predstavljajte si vaše podjetje kot popolno celoto. Jedro vašega poslovnega sistema predstavlja vaš ERP, ki skrbi za finančni in materialni del vašega poslovanja. Vanj sta tesno vpeta sistema Quote-to-Cash, ki skrbi za proces naročanja ter CRM, ki skrbi za razvoj in obravnavo novih kupcev. MES proizvodni sistemi za nadzor proizvodnje beleži stanje vašega proizvodnega procesa in strojev, BI rešitve pa vse podatke te pretvarjajo v ključne informacije in kazalnike in jih prikažejo v berljivi obliki.

Tej celoti se pridružuje produktni potni list (DPP), ki bo kmalu postal ključen del vse bolj pomembne zgodbe krožnega gospodarstva v moderni Evropi in razvitem svetu. Pripravite se na to prihodnost skupaj z nami.

Izzivi, ki so nam jih zaupali direktorji proizvodnih podjetij

»V proizvodnji porabimo veliko ur za pripravo poročil o porabi časa in energentov za posamezno stranko. Zaradi slabega toka informacij imamo posledično več dela in stroškov, kot je bilo načrtovano.«

»Naši prodajni predstavniki naročila prejemajo po telefonu in e-mailu in jih ročno vnašajo v sistem ERP. Ročno delo je dolgotrajno in prinese mnogo napak pri vnosu podatkov

»Problem nastane pri spremljanju procesov v podjetju, ker jih je enostavno preveč hkrati. Želimo imeti vse pomembne informacije na enem mestu in tam spremljati glavne kazalnike uspešnosti.«

»Težko je spremljati stanje naših strojev in število ur, ki jih opravijo. Želimo povezati proizvodnjo v enoten sistem, kjer bi se podatki avtomatsko posodabljali v našem sistemu ERP

»Za lažje sprejemanje odločitev za prihodnost poslovanja potrebujemo pameten način, ki podatke pretvori v ključne informacije o proizvodnji, kazalnike uspeha ter napovedi poslovanja

»Želimo biti okolju prijazni in produktni potni list nam predstavlja priložnost za pravo krožno gospodarstvo s pomočjo učinkovite reciklaže in ponovne uporabe

Dogodek, namenjen direktorjem proizvodnih podjetij

Udeležbo priporočamo vsem direktorjem in vodjem v proizvodnih podjetjih, ki vas zanima, kako s pomočjo sodobnih tehnologij okrepiti informacijsko vrednost procesa od naročila do proizvodnje in tako izboljšati njeno dobičkonosnost. Pridobite globlji vpogled v pretok podatkov v industriji 4.0.

 

Kdaj: 18. maj 2022, 8.30 – 13.30
Lokacija: Dvor Jezeršek

Brezplačni dogodek

Časovnica dogodka

8:30 – 9:00 Sprejem ob jutranji kavi

9:00 – 9:15  Gostujoči govorec – Mark Kalin

9:15 – 9:45 Od kontakta do kupca s sistemom CRM
Uroš Žohar, Intera

9:45 – 10:15  Platforma za naročanje kot podatkovni most med B2B kupci in sistemom ERP
Leon Panjtar, SaleSqueze

10:15 – 10:45 S kvalitetnim in hitrim pretokom podatkov do učinkovite proizvodnje
Klemen Peternel, Kalmia

10:45 – 11:15  Odmor za druženje ob kavi

11:15 – 11:45  BI – poslovna analitika: Orodje za pravočasno in hitro odločanje
Blaž Kržišnik, Unija Smart Accounting, in Tomaž Rojko, Unija Sibit

11:45 – 12:15 Povezovanje podatkov za zagotavljanje krožne ekonomije
Matjaž Sobočan, Authtrail

12:15 – 13:30  Druženje in razvajanje brbončic

Govorci na dogodku

Mark Kalin, podjetnik, poslovni svetovalec in direktor za poslovni razvoj v skupini Kolektor

Mark Kalin je izkušen podjetnik, poslovni svetovalec z zelo bogato poslovno in akademsko izobrazbo. Raznovrstne poslovne vloge so mu pripeljale bogate izkušnje z digitalizacijo in vpeljevanjem novih poslovnih modelov. Trenutno je direktor za poslovni razvoj v skupini Kolektor, poslovni vertikali Digital. Je tudi ustanovitelj in direktor metaverse start-upa Fit&Beat in blagovne znamke Beyond Leadership, v okviru katere deluje tudi priljubljen slovenski podcast kanal. Bil je direktor v Švedskem investicijskem skladu 1337Works AB, vodja inovacij in razvoja v družbi BTC d.d., vodja poslovnega razvoja pri Geneplanetu in član Upravnega odbora Poslovnih Angelov.

Leon Panjtar, soustanovitelj in direktor podjetja SaleSqueze

Leon Panjtar je soustanovitelj podjetja SaleSqueze. Je podjetnik, tehnični poliglot in strasten zagovornik vrhunske uporabniške izkušnje. Širok spekter interesov in znanj, ki jih stalno nadgrajuje s svojo radovednostjo in sposobnostjo hitrega učenja, združuje v rešitvah, ki nagovarjajo na videz mala vprašanja z velikimi učinki. S svojimi bogatimi prodajnimi izkušnjami dnevno pomaga premagovati izzive proizvodnih podjetij pri digitalizaciji in avtomatizaciji prodajnih procesov.

Uroš Žohar, svetovalec za CRM v podjetju Intera

Uroš Žohar meni, da sta ključna dejavnika za uspeh vsakega podjetja dva: odlično poznavanje kupcev in jasno definiran prodajni proces. Svoje široko tehnično in strokovno znanje z desetletnimi izkušnjami na področju CRM najraje prenaša v prakso. Po številnih uspešno izvedenih projektih vpeljave v podjetja različnih panog se je danes pripravljen spoprijeti z izzivi vsakega podjetja.

Klemen Peternel, soustanovitelj in direktor podjetja Kalmia

Klemen Peternel je soustanovitelj in direktor podjetja Kalmia, ki pomaga strankam do uspeha z digitalizacijo. Poznavanje tehnološkega ozadja mu omogoča razumevanje kompleksnih problemov, ki jih uspešno prenaša na ekipo v iskanju enostavnih rešitev. Klemen se s podjetništvom ukvarja že od študentskih let, pri tem pa je izkušnje nabiral v različnih zagonskih podjetjih s področja digitalizacije. V vmesnem času je uspešno zaključil doktorski študij na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Blaž Kržišnik, partner in direktor prodaje v podjetju Unija Smart Accounting

Blaž Kržišnik je partner podjetja in direktor prodaje Unija Smart Accounting v SEE regiji, ki zaposluje preko 300 ljudi in nudi računovodske, davčne in IT storitve več kot 2000 strankam. S svojim širokim znanjem stranki vedno poskuša na najsodobnejši način najti rešitev optimalnega spremljanja svojega poslovanja. S pozitivnim pristopom navdušuje tako svoje mentorirance, ostale sodelavce in potencialne stranke.

Tomaž Rojko, BI razvijalec v podjetju Unija Sibit

Tomaž Rojko je BI svetovalec v hčerinskem podjetju Unija Sibit, ki se ukvarja s sistemskimi in razvojnimi rešitvami. Svoje računovodsko znanje in dolgoletno podporo na področju poslovne informatike je uspešno združil v vlogo BI razvijalca, ki razume potrebo klienta v zvezi ažurnega poročanja – dnevnih podatkov za možnost pravočasnega odločanja. Ves čas sledi najnovejšim standardom na področju BI-a in strankam svetuje o možnih nadgradnjah in optimizacijah poročanja.

Matjaž Sobočan, soustanovitelj in direktor v podjetju Authtrail

Z več kot 15-letnimi izkušnjami na vodilnih položajih v večjih podjetjih Matjaž poseduje globoko razumevanje vrednosti podatkov v poslovnih okoljih. Dodano vrednost k vodenju ekipe Authtraila prinaša v kombinaciji s svojo strastjo do blockchaina in z izrazitim zanimanjem za distribuirane poslovne modele.

Dogodek soustvarjamo

Prijava na dogodek

Kdaj: 18. maj 2022, 8.30 – 13.30
Lokacija: Dvor Jezeršek

Dogodek je brezplačen, vendar se zaradi omejenega števila udeležencev lahko iz posameznega podjetja na dogodek prijavita največ dve osebi